ΜΠΟΥΑΤ ΟΡΦΕΑΣ ΣΤΗ ΧΛΩΡΑΚΑ


Η μπουάτ ΟΡΦΕΑΣ ξεκίνησε την λειτουργία της τον Φεβράρη του 1991 με παρουσίαση εκλεχτών καλλιτεχνών και ποιοτική μουσική. Με χαμηλό φωτισμό, χαμηλά καθίσματα  και χαμηλό  ήχο. Στους τοίχους υπήρχε καλλιτεχνική εικονογράφηση και στους θαμώνες  περίσσια διάθεση για τραγούδι.
Ήταν μια σκέψη του Κυριάκου Ταπακουδη που την υλοποίησε μη λαμβάνοντας υπόψιν τις μεγάλες δυσκολίες για ένα τέτοιο εγχείρημα, που πέτυχε όμως και έγινε ξακουστή σε ολόκληρο τον Ελληνισμό, κατατάσσοντας τη κοινότητα της Χλωρακας πασίγνωστο προορισμό σε εποχές που λίγοι γνώριζαν την γεωγραφική της θέση.
Λειτουργούσε ως μουσικό μαγαζί με ρομαντικό εσωτερικό περιβάλλον, χαμηλές τιμές στα ποτά και θαμώνες που είχαν σεβασμό στο χώρο και στην ποιοτική μουσική. Λειτούργησε περισσότερο από δυο δεκαετίες και ήταν σημείο αναφοράς της καλής μουσικής.
Τώρα πλέον στους δύσκολους σημερινούς καιρούς όπου η μουσική διασκέδαση έχει αλλάξει ριζικά, η μπουάτ επαναλειτουργεί ως καφΕστιατόριο παντρεύοντας το παλιό με το νέο, σε μια προσπάθεια να αντέξει στο χρόνο και να μείνουν οι θύρες της ανοιχτές για νοσταλγούς του παρελθόντος, αλλά και σημερινούς λάτρεις της νέας μουσικής κουλτούρας που έχει αλώσει και αλλοιώσει τις αισθήσεις των ανθρώπων.